GREEN GABLES

This large detached family house has been extended in a piecemeal fashion of the years by previous owners.

 

The kitchen space is the main fulcrum of the house but had limited space for casual sitting and entertaining without having to go into another room. 

 

Due to the window size and despite having views to the front and back the space was lacking in natural daylight and views to open countryside were limited.

 

The solution allowed the kitchen space to be opened up into a family/dining space. The incorporation of a glazed apex roof light and the introduction of a large glazed sliding door allowed natural light to flood in and the views to be gathered into the internal space.

 

Architecturally the plan and form were kept simple in order to complement the existing mix of height and scale.

 

Existing out buildings formerly utilized as a stable and hay loft have been refurbished, extended and rebuilt in areas to form a holiday cottage, studio and work shop. 

WHAT

Conversion, Alteration and Extension

WHERE

Hampsthwaite, Near Harrogate,
North Yorkshire

WHEN

Completed 2012

GET IN 
TOUCH

TEL: +44 (0) 1423 536637    MOBILE: +44 (0) 773 081 7911

EMAIL: speachpadltd@aol.com     WEB: www.stevepeach.co.uk

© 2016 Peach Architectural Design. All rights reserved.